skip to Main Content

GRATTIS RIAI! 10 år på Raketgatan!

Idag på alla hjärtans dag för exakt tio år sedan hade vi vårt första träningspass i vår efterlängtade dojo på Raketgatan. Från första början då vi började renovera hösten 2010 kallade vi dojon ”Raketen” eftersom adressen är Raketgatan och allt gick i raketfart. Vi gjorde det mesta med medlemskrafter och nu så här tio år senare känns det fortfarande helt fantastiskt att komma till dojon.

Vår plan var att denna dag, den 14 februari 2021, ha en stor tårta och en hel del annat i mat och dryckesväg för att tillsammans med alla gamla och nya medlemmar och vänner fira tioårsdagen. Pandemin satte stopp för detta idag, men vi lovar att det blir tillfälle att fira längre fram så snart tillfälle ges.

Då vår trumgrupp Riai Taiko repar på söndagskvällar passade jag på bjuda på kaffe och bakelse i pausen. Därefter kom Patric och Peter in för att i egenskap av lokalgrupp planera den nya hyllkonstruktionen vi ska ha i dojon. Så det blev en gemensam skål med ingefärsshot, kaffe och prinsessbakelse och ett stort HURRA för Riai med en isfackla. Under fikat intervjuade jag (Pia) alla och frågade vad dojon har betytt för dem genom åren.

Carl: Dojon är ett ställe där man kan vara i nuet en stund, en paus från den övriga vardagen. Gemenskapen är schysst.  Som barn- och ungdomsinstruktör att det kul att se alla utvecklas över tid.

Alina: För mig betyder dojon träning och gemenskap. I träning ligger fokus, att kunna komma bort från vardagen.

Einar: För mig är dojon ett ställe dit man kan komma och glömma bort annat. Ett ställe att fokusera och känna glädje med vänner. Både träning och musik.

Orvar: Vad dojon betyder för mig…Det är svårt att svara på, lika svårt som det är att svara på frågan ”Vad är ett hem?” Riai är som ett andra hem för mig. Det är även förknippat med ansvar, ett kollektiv där vi hjälps åt. En fristad för sinnet. En mötesplats.

Emmy: Dojon betyder väldigt mycket för mig. Som en safe spot. Hur man än känner sig då man kommer till dojon går man alltid ut härifrån glad.

Patric: Dojon betyder mycket, vilket jag inser inte minst nu under pandemin då det naturliga tillhållet 3-4 gånger i veckan är borta. Som ansvarig för lokalgruppen ser man också på dojon på ett annat sätt. Det finns till exempel alltid en hylla att sätta upp.

Peter: Dojon för mig betyder upphöjd lek, och mycket kamratskap. Själva lokalen är för mig dessutom förknippad med tiden innan det blev Riais dojo, då det var teaterns dekor- och måleriateljé.

Tack för att ni delade med er av era tankar. Vi ser fram emot ytterligare minst tio år till!

Back To Top