skip to Main Content

Sugen på att träna Aikido?

ANMÄL DIG HÄR

Vår nybörjarträning är integrerad med det vi kallar för basträning på onsdagar och fredagar. Detta innebär att du redan från början tränar både med andra nybörjare såväl som med mer erfarna medlemmar. Detta system gör att du lär dig fortare och lär känna många träningskompisar snabbt. OBS! Nu under corona-pandemin ser schemat lite annorlunda ut då vi tränar utan kontakt och istället på måndagar och onsdagar. Gå till anmälan och se våra aktuella tider där.

Nybörjarträningen hos oss innehåller ordentlig uppvärmning varvat med varierade övningar som utvecklar din styrka, balans, och rörlighet. Vi fokuserar i början på några få effektiva rörelser/principer med och utan redskap samt grunderna till en bra fallteknik. All bra aikidoträning skall utföras med full fokusering och koncentration. Som en följd av detta ger vår aikido också ett bra självskydd.

Det som kan vara en utmaning i början är att man helst inte pratar under träningen utan lär sig genom att iaktta och kopiera rörelserna, utan att värdera sin egen prestation. . Dels blir det tystare i dojon, dels kan man koncentrera sig bättre. Att lära sig fallteknik och de olika tekniska momenten tar tid, så ha tålamod! Övningarna återkommer hela tiden så det finns inget krav att kunna allt direkt. Efter en termins regelbunden träning kan man gradera sig till 6 kyu, den första graden i vårt graderingssystem.

Inom ramen för träningen hinner vi inte alltid med att stretcha efteråt, så gör gärna det på egen hand. Ta gärna en sväng in i bastun innan du går hem.

Riai står för en kraftfull och dynamisk Aikido som är rolig och spännande att träna.

Välkommen till oss!

Träningskläder

Enkla träningskläder räcker de första veckorna, byxor och tröja med långa ärmar. Vi uppmanar dock alla att köpa en dräkt så fort så möjligt, dels för att det är mer ändamålsenligt med dräkt, dels för att det är en viktig identitetsskapande faktor att ha en riktig gi (träningsdräkt) på sig. Träningen sker barfota så det är viktigt att du tvättar fötterna innan träningen.

Back To Top