skip to Main Content

Riai Taiko

Riai har sin egen trumgrupp, Riai Taiko. Taiko är det japanska namnet för trumma och avser de japanska stora trummorna. Vi har i dagsläget två stora trummor (Miya-daiko) och en mindre (Shime-Daiko). Trumgruppen spelar på alla avslutningar och på våra uppvisningar. Vi startade gruppen på hösten 2018 med Tony Tuddenham som trumlärare.

I oktober 2020 var vi från Riai Taiko på besök på Seidokan Taiko i Köpenhamn på en workshop. Peter, Christian och Jonathan tog väl hand om oss och vi har nu inlett ett samarbete där Seidokan Taiko är vår taiko-mentor. Riai Taiko spelade upp sitt stycke “Aki” som vi skrivit själva, och vi lärde oss spela grunderna till det traditionella stycket “Matsuri”. På klippen nedan kan ni se “Aki” som vi spelade för våra taikovänner i Köpenhamn;  då vi spelar stycket “Matsuri” i Köpenhamn samt ett klipp från när vi  repade på Riai Dojo inför publik i november 2020. Nu över vi på fler stycken och planerar fler truminköp.

Trumgruppen består i dagsläget av Alina, Orvar, Einar, Carl och Emmy.

Man kan anlita Riai Taiko för konserter. Skriv till oss på <info@riai.se> om du är intresserad! Det går givetvis också bra att boka både taikokonsert och aikidouppvisning vid samma tillfälle.

Back To Top