skip to Main Content

Riai Taiko

Riai har sin egen trumgrupp, Riai Taiko. Taiko är det japanska namnet för trumma och avser de japanska stora trummorna. Vi har i dagsläget fyra stora trummor (Miya-daiko) och två mindre (Shime-Daiko). Trumgruppen spelar på alla avslutningar och på våra uppvisningar. Vi startade gruppen på hösten 2018 med Tony Tuddenham som trumlärare.

I oktober 2020 var vi från Riai Taiko på besök på Seidokan Taiko i Köpenhamn på en workshop. Peter, Christian och Jonathan tog väl hand om oss och vi har nu inlett ett samarbete där Seidokan Taiko är vår musikaliska och artistiska taiko-mentor. I juni 2021 tillbringade vi en helg tillsammans där vi utökade vår repertoar.

Trumgruppen består i dagsläget av Alina, Orvar, Einar, Carl och Emmy. Riai Taiko hade under tre veckor sommaren 2021 kultursommarjobb, och spelade 4-6 gånger per dag i Göteborg på uppdrag av Göteborgs kommun. Då endast ungdomar 16-20 år fick delta bestod gruppen under sommaren av Einar, Alina Emmy och Orvar. Ni ser en inspelad föreställning här på sidan.

Under hösten 2021 kommer vi starta en nybörjargrupp för de som vill lära sig spela taiko. Från gr 3 och uppåt (vuxna är självklart också välkomna). Det kostar inget extra utan ingår i ordinarie träningsavgiften. Vi tränar på söndagar:

Dojo Drummers. kl 17.00-18.00; Embu Drummers 18.15-20.00

Man kan anlita Riai Taiko för konserter. Perfekt för olika event och som öppningsnummer.  Skriv till oss på <info@riai.se> om du är intresserad! Det går givetvis också bra att boka både taikokonsert och aikidouppvisning vid samma tillfälle.

SPELNINGAR (genomförda)

Juli 2021: Kultursommarjobb tre veckor i juli 2021

5 augusti 2021: Vulcano under festivalen All my Friends are Stars

KOMMANDE SPELNINGAR

28 augusti 2021: All my Friends are Stars & Lindholmen Food Market

4 september kl 10.00: Inviger Guldhedens konstrunda

10 september: Spelar under Specialvarvet, arrangerat av Göteborgs stad.

Back To Top