skip to Main Content

Grad
2 kyu

Funktion i klubben:
Jag är instruktör för grupp 4, alltså de 13-15 år, och så tränar jag även mycket själv.

Hur länge har du tränat?
Jag började träna när jag var ungefär 9 år, alltså 2012. Min kompis tränade på Riai, och jag tyckte att det verkade spännande, så då följde jag med honom en gång. Jag fastnade direkt!

Det bästa med träningen?
Det jag gillar med aikido är att det skiljer sig från många andra kampsporter. Jag tränade karate ett tag innan aikidon, och jag märkte att det var väldigt militäriskt och hårt. Sedan när jag kom till Riai då blev jag förvånad över hur kul man kan ha det, fast att det ändå är bra träning! Vi jobbar med Happy Aikido på Riai, och det handlar just om att träna och ha kul. Gemenskapen är också otroligt viktig, och jag har skaffat många bra kompisar genom aikidon!

Övrigt:
Jag är med i Riai Aikdo Taiko Drum Circle, där vi spelar på stora traditionella japanska taikotrummor. Det sätter verkligen atmosfären vid uppvisningar, och är väldigt kul också! Jag har även varit med och lärt mig mycket om konceptet Physical Literacy, som är likt Riais ”Happy Aikido”, då det handlar om att njuta av och förstå rörelse. Jag har också gått Unga Ledar-programmet, och varit med på Idrottsskadekurser, så ni är i säkra händer!

Back To Top